Nieuw bij Vistapaint: Beissier Fixacryl Spray

Onze nieuwe Fixacryl Spray is een kant-en-klaar, watergedragen fixatiemiddel in een spuitbus dat zeer geschikt is voor het fixeren van poederende en zuigende ondergronden zoals kalk, gips, cement en beton.

DE NIEUWE FIXACRYL SPRAY VAN BEISSIER

Maak kennis met de Beissier Fixacryl Spray, een watergedragen fixatiemiddel in een spuitbus. Dit product is geschikt voor poederende en zuigende ondergronden als kalk, gips, cement en beton. Daarnaast kan het zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Het wordt gebruikt voor reparaties van kleine oppervlakken. Het zorgt ervoor dat de muurverf goed hecht op de ondergrond. Dit wordt gedaan door de ondergrond bijvoorbeeld eerst te repareren, daarna het fixatiemiddel aan te brengen en als laatste de muurverf daar overheen te zetten. 

De Beissier Fixacryl Spray is niet het eerste product van Beissier waar Vistapaint gebruik van gaat maken. De merken Bagar en Aguaplast vallen namelijk onder Beissier. Vistapaint werkt dus al een tijd samen met de Beissier.

Meer informatie

Wanneer gebruikt u een fixatiemiddel?

Dit is een veelgestelde vraag. Wat is een fixatiemiddel en waarvoor wordt het gebruikt? Wij geven u graag advies. 

Fixatiemiddel is een middel dat wij gebruiken om sterk en/of onregelmatig zuigende ondergronden zoals wanden en plafonds te fixeren. Het voorkomt dat de verf onregelmatig op de muren terechtkomt waardoor je kleurverschil en aanzetten zou kunnen zien. Ook zou zonder het gebruik van een fixatiemiddel, de verf kunnen gaan afbladderen, omdat verf niet goed hecht op poederende ondergronden. Het is dus een goede voorbereiding op een verdere behandeling van de muur zoals verven, pleisteren of spachtelputz.

We adviseren altijd om vooraf de ondergrond te testen om te kijken of een fixatiemiddel toegepast moet worden. Dit kan u uittesten door een natte doek of spons over de muur te halen. Wanneer de ondergrond het water snel opzuigt, wordt een fixatiemiddel geadviseerd. Bij niet-zuigende ondergronden is het dus niet altijd nodig om een fixatiemiddel toe te passen. Door het testen van de ondergrond wordt voorkomen dat de behandeling niet goed hecht en binnen afzienbare tijd loslaat.

Hoe brengen we Fixatie in een spray aan?

De gangbare fixatiemiddelen voor grote oppervlakte brengen we aan met de kwast en roller. Hierbij is het wel belangrijk dat het goed uitgesmeerd wordt. Fixatiemiddel uit een spray is eveneens vloeibaar. De spray kan kort worden aangebracht op de plek die gefixeerd moet worden. Indien druipers ontstaan, is het van belang om deze weg te strijken. Zodra de fixatie droog is, kunt u de plek verder behandelen.

Wij staan voor u klaar

Wilt u advies over één van de producten van Vistapaint. Dan kunt u vrijblijvend een advies bij ons aanvragen.

Advies op maat