In dit project hebben we de onderzijde van een balkon succesvol hersteld met behulp van Aguaplast Beton Repair. Hieronder volgt een gedetailleerd stappenplan van het uitgevoerde proces:
Restauratie van de onderzijde van een balkon met Aguaplast Beton Repair
In dit project hebben we de onderzijde van een balkon succesvol hersteld met behulp van Aguaplast Beton Repair. Hieronder volgt een gedetailleerd stappenplan van het uitgevoerde proces:

Stap 1: verwijderen van losse betondelen
Allereerst hebben we alle losse en beschadigde betondelen verwijderd. Kleine beschadigingen zijn met een driehoeksschraper en schuurpapier weggehaald. Bij grotere beschadigingen of diepere scheuren hebben we machinaal gereedschap, zoals een breekhamer gebruikt. Je kan ook een slijptol gebruiken. Het is essentieel om uitsluitend op de vaste, stabiele betondelen te werken, omdat reparatiematerialen zoals Aguaplast Beton Repair alleen goed hechten op een solide en schone ondergrond.
Stap 2: behandelen van de stalen betonbewapening
Na het verwijderen van het beschadigde beton kwam de stalen bewapening bloot te liggen. Deze vertoonde roestvorming. Dit kan leiden tot verdere schade door corrosie. Daarom hebben we de bewapening zorgvuldig vrijgelegd en de roest grondig verwijderd.
Stap 3: verwijderen van roest
Met een naaldenbikhamer hebben we de roest van de bewapening verwijderd totdat het metaal weer schoon en glanzend was. Deze stap is cruciaal om toekomstige corrosie te voorkomen en de duurzaamheid van de constructie te waarborgen. Door niet goed te ontroesten kan dit proces na de reparatie doorgaan en nieuwe schade aanrichten.

Stap 4: reiniging van het te repareren oppervlak
Voordat we de reparatie uitvoerden, hebben we het gehele oppervlak stofvrij gemaakt met een stoffer/bouwstofzuiger. Een schone ondergrond is essentieel voor een goede hechting van het reparatiemateriaal.
Stap 5: aanbrengen van Aguaplast Beton Repair
Aguaplast Beton Repair heeft een uitstekende hechting op zowel beton als stalen bewapening. Voor extra hechting hebben we een waterig mengsel gemaakt van Aguaplast Beton Repair in een verhouding van 1 deel water op 2 delen poeder en dit als primer aangebracht. Dit om een stabiele en solide basis te verkrijgen. Vervolgens hebben we het reparatiemateriaal volgens de standaardverhouding (1 deel water op 4 delen poeder) aangemaakt en het beschadigde gebied gevuld. Bij diepere beschadigingen hebben we schoon metselzand toegevoegd. Voor lagen dikker dan 15 mm hebben we een verstevigingsband gebruikt om scheurvorming te voorkomen.

Stap 6: afwerking
Na volledige uitharding van de reparatie (ongeveer 48 uur) hebben we het oppervlak gladgeschuurd voor een naadloze afwerking. Aguaplast Beton Repair is eenvoudig te schuren, wat zorgt voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat.
Dankzij deze methodische aanpak en het gebruik van hoogwaardige materialen is de onderzijde van het balkon duurzaam hersteld en beschermd tegen toekomstige schade.
TECHNISCH ADVIES
Voor een strakke en snelle oplevering is de keuze van de juiste producten essentieel. Onze experts bij Vistapaint helpen graag met professioneel advies voor de beste resultaten. Neem contact met ons op via +31(0)70 369 41 41 of vraag hier een advies aan.
VISTAPAINT is een leverancier van hoogwaardige verfspecialiteiten, plamuren en pleisters. Met ons brede assortiment aan verf- en stucproducten bieden wij dé oplossing voor de verfverwerkende- als de stucverwerkende specialisten. Wij adviseren u graag over onze specialistische producten van hechtprimers, éénpotsystemen, isolerende coatings, reinigers, transparante lakken, nanocoatings, plamuren, pleisters, dekkende vloercoatings, Wegenverf, zwembadverf, lijmen, kitten, overige specials. Maar we geven over advies op het gebied van duurzame producten, wand- en plafondafwerking, restauratie en reparatie, maar ook gevelafwerking. Of check onze kennisbank met Tips & Adviezen, Projecten, Technische Merkbladen, Veiligheidsbladen en gegarandeerde 24 uursleveringen.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Wilt u als eerste op de hoogte blijven van onze nieuwtjes en innovaties?